Rólam

és arról, mi az a Ringa Dance

Szia! Évi vagyok... 🙂

…egy átlagos családanya, átlagos mindennapokkal és átlagos kihívásokkal.

A Ringa Dance akkor lett a mindennapjaim része, amikor rájöttem, hogy szeretnék megint olyan alakot, mint ami a fiam születése előtt volt… 

de ez a történet nem ilyen rövid ám….

11 éves korom óta életem része a mozgás. 

Gimnasztika, tánc, aerobik, minden jött, – hála édesanyámnak, – ami csak egy kislány életébe jönnie kell, hogy aztán kiválaszthassam, hogy melyik a számomra megfelelő sport. Nagyon élveztem ezt a sok új dolgot. 

Ám egyszer csak az történt, hogy a hátam és a gerincem nagyon elkezdett fájni. 

Orvosról orvosra jártunk. Gerincferdülésem volt/van minden irányból és az is kiderült, hogy az egyik lábam 2,4 cm-el rövidebb a másiknál. Meg is jósolták már tini koromban, hogy így bizony könnyen… 

 

tolókocsi lehet a vége.

Telt, múlt az idő és én ezeket el is felejtettem. Közben az aerobik mindennapjaim részévé vált, de egyre nehezebben csináltam, egyre jobban fájt a hátam. A sok ülő munka és a 10-12 órás vezetés nem igazán tett jót a gerincemnek és már nem esett jól az aerobik, de csináltam. Aztán egyik napról a másikra már nem bírtam csinálni. 

Gerinc sérvem lett. 

Szerencsére nem műtöttek meg, de majd 2 évig jártam egy csodálatos gyógytornászhoz. Aztán elkezdtem olyan tornákat vinni az életembe, ahol a gerincemet tartó izmokat fejlesztem a legjobban.

Csakhogy ezekkel a tornákkal az volt a bajom, hogy túl izmos lettem tőlük. Ráadásul – mivel évek óta egy intenzív aerobikot csináltam, amit hírtelen a gerinc problémám miatt abbahagytam – 

elkezdtem hízni. 

Nem ettem sokat, de az úgy rakódott rám, mintha ragasztották volna. 

Elkezdtem az étkezésemet és magamat figyelni, majd egy újabb egészségügyi kihívás miatt elkezdtem magam a táplálkozás irányába is képezni.

Szumma szummárum, a Covidnak köszönhetem, hogy elkezdtem egy olyan mozgásformát keresni, amivel megint szálkás, karcsú alakom lehet, kis helyen, UGRÁLÁS ÉS FUTÁS NÉLKÜL (a gerincem miatt).

Ez az, amit ma Ringa Dance néven ismerünk ilyen sokan:

0
Csoporttag
0
Követő
0
Követő
0
Követő

Néhány visszajelzés a csoportból

A Ringa Dance egy olyan mozgásforma, ami

Azt kívánom, hogy a Ringa Dance-ben találd meg te is Önmagad örömét és csatlakozz a ringások szuper nőcis csapatába, ha még nem múltál el 120 éves!
Ha pedig elmúltál? Akkor VIP tag leszel!